Kinesitherapie die werkt

Bert Van der Schueren specialiseerde zich in kinesitherapie en in het bijzonder de ziekte van Parkinson. Hij is erg gepassioneerd door zijn beroep en volgt dan ook op regelmatige basis bijkomende opleidingen en verdiepingscursussen om u nog beter van dienst te kunnen zijn.

Kinesitherapie

Kinesitherapie betekent letterlijk ‘geneeswijze door bewegen'. Bij deze therapie wordt er aandacht besteed aan bewegingsfouten en -tekorten, om ze met behulp van een specifieke methodiek te verlichten of te verhelpen. Voor de algemene revalidatie is er altijd veel materiaal ter beschikking: een spinningfiets, een loopband, verschillende speciale oefenmatten voor onder andere proprioceptie, oefenballen,...

Naast de klassieke scholing kan u in de praktijk terecht voor:

  • revalidatie in geval van neurologische problemen
  • specifieke training naar Parkinson ( vermelding in Parkinson Zorgwijzer Vlaanderen)
  • geriatrische kinesitherapie, met extra aandacht voor valpreventie
  • algemene revalidatie

Historiek

Bert Van der Schueren volgde zijn opleiding kinesitherapie in Gent aan de Vesalius Hogeschool. Na het afronden van zijn opleiding in 1998, startte hij zijn zelfstandige praktijk als kinesist. Bert schoolt zich op regelmatige basis bij. Met name neurologische aandoeningen in het bijzonder de ziekte van  Parkinson trekken zijn aandacht.